Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Jiří Sedláček - Život v pravdě

          Nad lidskou vůlí je pravda, která je věčná, která trvale vyzařuje a která sama určuje kvalitu našeho života. Tato pravda odráží naše pohnutky a naše myšlenky zpět k nám jako původcům, a je jenom na nás, zda chceme anebo nechceme svou vůli, tj. svůj přístup k životu kultivovat. Jsou rozdíly v přístupu k životu, a proto jsou rozdíly v tom, jak je na tom člověk v psychické rovině a jaké je jeho zdraví. 
          Lidé, kteří věří, že je nad námi něco vyššího co nám dává pocítit smysl lidského života, vlastně projevují vztah k tomuto vyššímu rozměru,  a to je projev života v pravdě. A tak mohou vnímat něco z tohoto vyššího rozměru bytí a mohou čerpat něco z tohoto vyššího rozměru bytí. Tak přichází do našich životů nová energie, nová inspirace,  schopnost chápat v souvislostech a tím posouvat společnost na vyšší vývojový stupeň. Jak dospět do tohoto stádia otevřeného vědomí?
          Každý z nás má v sobě intuitivní rozměr a logický rozměr, tyto rozměry by měly být v přirozené interakci,  tzn. intuitivní poznání by mělo být logicky vysvětleno a tím přeneseno do reálného života. Tak dochází k přirozené interakci pravé a levé části našeho mozku.  Jakmile se tyto části propojí,  naše vědomí je v harmonii a vyzařuje harmonii. Tak k sobě přitahuje další a další informace,  které mají být klíčové jak pro vývoj každého jedince samotného tak i pro vývoj společnosti jako celku.  Čím více bude mezi lidmi takto aktivizovaných lidí,  tím vyšší bude úroveň vyspělosti naší společnosti,  tím smysluplnější bude myšlení a postupování lidí má klíčových místech.
          Zamysleme se tedy nad pojmy, které se zdají být klíčové, prvním je absolutno, anebo Bůh, tím druhým je pravda. (Tyto pojmy jsou ve jménu "pokroku" trvale zpochybňovány. Lidé zaměření na výsledek odmítli věřit na něco co je pro ně v jejich neznalosti a omezenosti příliš abstraktní,  oni věří pouze v to co mohou zachytit smysly svého fyzického těla, a tak se omezují pouze na tuto část reality, a tím se sami uzavírají dalšímu vývoji. Jejich intuitivní rozměr slábne, oni se tak stávají slabšími a slabšími. Jak v duševní tak i ve fyzické rovině.)
          Ve skutečnosti absolutno nelze pochopit anebo popsat. Ale, lze vědět, že existuje a lze zažít jeho přítomnost skrze vědomí otevřené tímto směrem! Každý kdo vezme tuto skutečnost přítomnosti absolutna v úvahu a dospěje v sobě k přesvědčení, že tyto síly tu jsou a jde životem s tímto přesvědčením, propojuje svou pravou a levou hemisféru a tím aktivizuje oblast šišinky mozkové, která je anténou pro příjem vyšších duchovních a psychických sil, které uvádějí naše duševní i fyzické tělo do harmonie! V tu chvíli dochází k propojení všech energetických úrovní, člověk je celkově harmonizován a zažívá stav vyššího povznesení či iniciace, který je v některých kulturách nazýván stavem osvícení.
          Tento prožitek je pro život každého člověka rozhodujícím, od té chvíle je s člověkem přesvědčení, že nahoře je spravedlnost a že život každého člověka má svůj zvláštní význam. Takové poznání je pravdou s velkým P. Takové poznání v nás rozvíjí potřebu žít v trvalé odpovědnosti k vyššímu principu života, k Bohu. I sama tato odpovědnost je oním životem v pravdě. S touto odpovědností přichází moudrost,  která je tím co nás posouvá, jako jedince i společnost, ve vývoji vpřed. Viz. Ježíš Nazaretský a jeho slova: "Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí ".
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 5 (10 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.