Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Josef Staněk - Sedm let hledání vitální síly s Karlem Kožíškem. (2. část.)

          Hned tak něčemu nevěřím, tak jsem se nechal přesvědčit. Dokázal kyvadlem přesně zaměřit včelstvo, o němž nevěděl a které nebylo vidět. Když jsem se divil, říkal, že změřil, že včela cítí včelstvo na několik set metrů. A letící trubec na 5 km! Že boží tvorové jsou jiní „citlivci“, než my lidé. Kvůli  jejich vyzařování si také pořídil včely. Ač se jich sám dost bál a neuměl je skoro vůbec ošetřovat. Ale chodí se na zahrádku ke včelám „magneticky“ regenerovat. Všiml si také, že včely nabíjí i vodu, která se dostane do blízkosti jejich plodiště. (50 cm) I její chuť i jiného pití (pivo, víno) se zlepší. Protože si všiml, že plást ze včelstva, který se vhodí do vody, ji příznivě ovlivňuje, léčil proto nejen svým „magnetizmem“, ale přidával „pacientovi“ do papíru kus zmačkaného včelího díly se slovy: „Vhoďte to doma do nechlorované vody, pijte a stále dolévejte! Za 14 dní jste zdráv!“ Pamětníci si na to určitě vzpomenou. Nosil jsem mu včelí plásty. Myslím si, že při tomto typu léčebného vlivu spolupůsobil i jeho tělesný magnetizmus z vosku, vytrvalost a víra v uzdravení.  
       Jeho snem bylo zřízení sanatoria k léčení včelím vyzařováním a vůní z úlu. Sanatorium si představoval tak, že v pokojích budou úly ležany se zasíťovaným dnem. S otvorem ve zdi pro vyletování včel ven. Nad úly že budou postele, ve kterých se bude spát. Se včelami ubytovaní nepřijdou do styku, budou pouze dýchat úlovou vůni včelstva skrze zasíťované dno. A hojit svůj tělesný magnetizmus z vyzařování umístěného včelstva. Na základě doplnění magnetizmu zotavovaného se tělo člověka vyléčí samo. (Moje poznámka: Boží vyzařování léčí vše za podmínky správného nastavení duše člověka. Ateisti tomu jevu říkají placebo.) Zjistili jsme, že nad včelstvy se „ozáří“ všechny nápoje, i pivo a víno. Podnítil mě napsat o tom článek v časopise Včelařství z té doby. Kožíšek věřil, že za 14 dní pobytu v jeho včelí zotavovně se ochablí a nemocní lidé promění v čilé „zálesáky“. Já vše ověřuji. Tak jsem tuto metodu ozdravování pobytem a spaním mezi včelstvy převzal. Potvrzuji její účinek. Pořídil jsem si k tomu účelu kočovný vůz s 25 včelstvy. (Kromě 20 svých dosavadních.) Umístil do vozu deku a vždy znaven po práci jsem nejdřív rozhodil deku. Lehl a zdříml si. Když se mi podařilo, byť jen na okamžik klimbnout, probudil jsem se zcela bez únavy. Pobyt ve včelíně, nejlépe na otomanu, považuji za účinnější životabudič než jakékoliv drahé ozdravné kůry.
       Jenže na základě úspěšnosti jeho diagnostiky a léčení pacientů Karlovi přibývalo. Zejména, když ze začátku působení zásadně za přijetí nebral peníze. Protože žádající lidé nechtěli mít pocit dluhu, nosili mu „namleté“ kafe  za 12 Kčs. U dveří kuchyně měl proto vpravo od dveří otevřený pytel! A odvděčujícím se říkal: „Tam to hoďte!“ Když jsem já po práci k němu přišel na debatu a zkušenou, při odchodu řekl: „Otevři tašku a hrstěmi mi tam naházel „kafata“. Já jsem je zas dával na návštěvách dál. Tak to s nimi bylo jako s tou pověstnou putovní flaškou. Tomu, co ji nakonec vypil, se dávající sešli na pohřbu!
       Když jsem odpoledne po práci ke Kožíškovi přicházel, na chodbě před bytem bývalo tolik lidí, že stáli od domovních k bytovým dveřím na každém schodu. (První patro.) To víte, když je něco v Česku zadarmo! Tak Karla vyčerpávali, že jej nenechali ani v noci vyspat. V jednu dobu si musel nechat přenést postel do sklepa! Jakmile se ovšem stal slavným a výnosným, tak se čerstvý vdovec najednou stal atraktivní pro své příbuzenstvo. Domýšlím si, že právě ono do něj hučelo : „přece nebudeš dělat zadarmo!“ Jenže Kožíšek věděl, že za peníze boží energii dávat nesmí! Ale korekce zvědavců byla nutná. Tak na to šel z druhé strany. Napsal na dvéře: Jsem malíř a kresba vašeho astrálního těla stojí 80 Kčs. (S diagnózou a léčbou.) Nejvíc ho štvalo, že se tam začali stahovat všelijací zvědavci a učení, „studující jógu“. Jejich načtené úsudky nesnášel. Proto na dveřích do bytu umístil kresbu osoby s rozvinutou 6 čakrou (třetí oko) a zakrnělou 4. čakrou (srdce) a 7 (víra). S komentářem: „Tak vypadá zrůda jogín!!!“ Tomuto „odpuzovadlu“ se směji ještě dnes, když si vzpomenu. Podle mne to trefil. Egocentrizmus vyvěrá z ateizmu a potlačuje srdce. Rozhlédněte se kolem dnes!
       Jenže později mi říká: Josefe, mě nehledě na nabíjení u včel pořád ubývá sil, Musíme něco dalšího najít! Co takhle zkusit nabíjecí koupele. Já říkám: nejlepší by měly být obohacené s březovou nebo kopřivovou vodou. On že na to myslel, ale že je to slabé. Co prý, když ta čachtická paní s nabíjením krví, měla pravdu? Že by chtěl zkusit, co to udělá, přidat si trochu býčí krve do vany. Byl jsem sám zvědav a tak mu zajistil čerstvou odfibrinovanou býčí krev. (Byl jsem inspektorem na jatkách.) Sám jsem byl na výsledek zvědav, protože změřená zkušenost má cenu. Zkusil ji přidat do vany, ale účinek na tělesný magnetizmus a oživení nalezl nulový. Ani takový, jako ze šťávy kopřiv. Tak jsme oba proměřením pochopili, že nedobrovolné odsávání vitality zvířat není dovoleno. Nezbylo, než najít jiné cesty ke zvýšení příjmu z energie z vyzařování Dárce života. Různá náboženství ji různě pojmenovávají. Duch svatý, prána, záření grálu atd. Z koupelí však přece jen zůstal změřený poznatek! Hodně studená voda odplavuje z kůže těla jen opotřebovaný neboli nemocný tělesný „magnetizmus“. Teplá voda odplavuje nemocný, ale i ochranný! Takže teplá voda a sprcha vyčerpává organizmus odebráním zdravého magnetizmu. Člověk se po teplé lázni cítí unavený! Z těchto pozorování vyplynulo, že nepochybného ozdravného účinku je možné dosáhnout krátkým omytím a vykoupáním v hodně studené vodě! Jenže u nás jsme zpohodlnělí. Proto jsou ti Rusové v ledové vodě se koupající takoví vitálové! Dodnes, když překonám lenost, používám ráno jen velmi krátký ostřik noh ledovou vodou. Kdybych já sám nebyl „panelákový změkčilec“, donutil bych se ostřikovat studenou vodou celé tělo. (Pokračování příště.)
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 4,9 (34 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.