Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Josef Staněk - Jak si můj děda vyléčil revmatizmus

       A nyní si přestavte jeho situaci. Vrátíte se šťastně převzít hospodaření na statku, neboli začít se živit obrovskou tělesnou dřinou a v těle máte „revmatizmus“ kde se dá. Začal jej samozřejmě léčit „vědecky“, neboli jezdit po specialistech. Patřičně drahých. A pak polykat aspirin a kde co, také patřičné drahé. Ale revmatizmus od titulovaných lékařských kapacit ne a ne dát. Pouze se zmírnila bolestivost a záchvaty. Děda si dokonce pořídil nejnovější vynález té doby: elektrický probíječ impulzů do svalů. Brněla ho při zapojení celá ruka nebo noha, ale revma ne a ne před elektrickými ranami utéct.
       Nakonec nezbylo, jako je tomu i dnes u mnoha lidí s chronickými a neléčitelnými chorobami, než vyhledat léčitele neboli „šamana“. (Pozor, dnes přísně jako nevědecké zakázáno EU!) Ten mu řekl: “Pane Šochman, vidím jedinou možnost. Pořiďte si včely a dělejte v nich zásahy bez rukavic tak dlouho, dokud nedostanete nejméně 6 žihadel do každé ruky. Teprve pak si nasaďte rukavice! Do roka vám revma z těla zmizí.“
        Děda ho poslechl a skutečně mu revma z těla do roka vymizelo. Já už jsem jej znal jako pohyblivého a čilého do konce života. Také právě mne on naučil od 6 let včelařit. Vlastně nejprve donutil! Po druhé válce měl včely nešlechtěné, bodavé, hotové „čerty“. Sáhnout do úlu bylo jako sáhnout do žhavé pece. Když jsem si po jeho smrti pořídil vlastní včely, na vrcholu jsem ošetřoval 45 včelstev. Dnešní včely jsou tak mírné, že jsem ani rukavice nepoužíval a nepoužívám. (Dodnes je ani nemám.) Často jsem všech 45 včelstev prohlédl a shledal se sotva s jedním nebo 2 žihadly. A to ještě proto, že na včelu omylem sáhnu. A také dodnes revma nemám. (Je mi 79.) Nevědecky řečeno, revmatizmu asi včelí jed „leze na nervy a klidí se před ním“.
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 5 (22 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.