Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Josef Staněk - Rozhovor

1.      „Láska muža a ženy z pohľadu duševných a duchovných síl“ bola už v čase svojho prvého vydania v roku 1993 doslova zjavením na poli duchovnej literatúry. Niečo také tu prosto chýbalo a zvesť o nej sa šírila slovným odporučením a neraz to bol darček, ktorý chlapec dostal od svojej milej „nenápadne“ k sviatku. Zmenilo sa od tých čias niečo, alebo ľudia riešia stále tie isté problémy a majú rovnaké trápenia?
Situace se od té doby spíše zhoršila tím, že se hlavní masa lidí více orientuje na hmotu a peníze. V důsledku toho se rozkližují nejen vztahy mezi nepříbuznými lidmi navzájem, ale i vztahy mezi rodiči samými a rodiči a dětmi. Pokusil jsem se o tom promluvit v brněnské TV, záznam přikládám.

2.      Zdravie sa dotýka nás všetkých. Niektorých trápi viac, iných menej – ľudí zdravých „ako repa“ je čoraz menej a určite najpopulárnejšie sú tzv. instantné riešenia – „zázračné“ pilulky a pod. Jedného dňa je však každý konfrontovaný s realitou a väčšinou očakáva, že zaňho ten problém vyrieši odborník. Ale tak to nefunguje. A začína hľadanie. Vaša ďalšia veľmi úspešná kniha „Duchovné príčiny chorôb“ už pomohla veľa ľuďom. V čom sa odlišuje od podobných publikácií, ktoré vychádzajú vo svete?
Jak je základním motivem knihy „Duchovní příčiny nemocí“ poznání, že nemoc začíná chybnou činností ducha, tak z toho plyne, že ji není možno odstranit chemicky. (Ducha chemií nepostrašíš!) Proto pilulky od lékaře jen dočasně přesunují nemocí projevené obtíže do skryté podoby vedlejších účinků. Řešení je proto možné nalézt jen kombinací odstranění duchovních příčin (psychosomatického kořene nemoci), duševních příčin (chybné životosprávy a stravování) a jen dočasně napomoci lékem. Budoucnost skutečně úspěšné léčby proto vidím v kooperativním působení týmů lékařských diagnostiků, duchovních poradců a přírodních léčitelů. To však může nastat až po pádu ateisticky pojatého světa a tím i medicíny.

3.      O tzv. treťom oku sa obzvlášť v poslednej dobe popísalo naozaj veľa. Vyrojilo sa i množstvo „odborníkov“, ktorí ho ľuďom „otvárajú“ takpovediac na počkanie. Sú takéto, prepytujem, úkony, bezpečné? Čo by ste odporučil ľuďom, ktorí chcú rozšíriť hranice svojho vnímania?
Smysly vnímáme, jak nám odhalila fyzikální teorie superstrun, jen 3 z 10 existujících dimenzí stvoření. Rozšířením vědomím (pootevřením třetího oka) nahlédneme často do dimenzí, jejímž zákonům nerozumíme. V důsledku toho můžeme udělat více škod než užitku, třeba magickými léčebnými zákroky. Ale nemusíme. Do všech dimenzí viděl jen Ježíš Kristus, proto jen jeho léčba byla dokonalá. Protože ale jako lidstvo vstupujeme do vyšší úrovně civilizace, která člověku umožní vidět více, snahy o postup bych zásadně neodsuzoval. Dokonce se chybami učíme, ale jen v případě dostatečné pokory před rozsahem a dimenzemi stvoření. Já osobně za bezpečné považuji jen ty pokusy, které se opírají o Krista. Co by On neschválil, nedělám.

4.      Hovorí sa, že s karmickými zákonitosťami je to ako s gravitáciou – platia bez ohľadu na to či o nich vieme alebo nie, či v ne veríme, alebo to považujeme za výmysel. Karma je ďalší pojem, s ktorým sa dnes dosť často „šermuje“. Odvolávajú sa naň neraz ľudia, ktorí majú len veľmi hmlistú predstavu. „Nerob iným to, čo nechceš, aby robili tebe“ je jasné ako facka, ale málokto sa podľa toho naozaj riadi. Pomáha porozumenie zákonitostí na jemnejších úrovniach?
Tento přístup je odvozen od indické filozofie, nacházející božskou jiskru v člověku. To je podle mne zásadní vadný přístup. Míchá objektivní a subjektivní svět. Utvrzuje člověka v iluzi, že on jako božská jiskra něco tvoří. Tvoří jen Bůh, člověk „neudělá ani atom!“ Člověk se ve své tvorbě pohybuje jen v povolených mezích (pronajatá hmotná evangelijní „vinice“) a to za účelem poznání zákonů stvoření. A tím skrze Jeho zákony zprostředkovaně Boha. Protože Bůh jako absolutní Prozřetelnost zná naší nedokonalost, z lásky nám uděluje milost oddálení karmy (trestu) neboli následků nesprávného konání. Proto existuje jiný čas ve hmotnosti a jiný v duchovní dimenzi. V čase oddálení dopadu důsledků nám dává možnost napravení chyb. Neboli karma se za přesně určených předpokladů nemusí dostavit! Obrazně řečeno, božská Spravedlnost je sice neobejitelná, ale má „dvě tváře“ ve smyslu buď dopadu nepříznivých následků a nebo milost v důsledku jejich odčinění. Jestliže člověk ke stvoření a jiným lidem se projevuje jako „požadující Spravedlnost“, i božská tvář se tak vůči němu tímto způsobem obrátí. (Jakou měrou měříte, takovou vám bude měřeno /Bohem/.) Jestliže člověk projevuje vůči jiným lidem neúmyslně přestoupivším Řád stvoření milost, i vůči jemu samotnému Bůh projeví milost. Přesně v evangeliích popisuje Ježíš. „Nesuďte a nebudete souzeni!“ A mnoho jiných podobenství. 

5.      S Dr. Brzobohatou sa venujete už roky i automatickej kresbe, ktorá pomáha pri diagnostike. Čo všetko sa z nej dá dozvedieť?
Automatická kresba poodkrývá mnohé (ne všechno) zakryté a může nám naznačit neviděné. Já sám se jí nezabývám, je to doména kolegyně. 

6.      V súčasnej dobe sa akoby roztrhlo vrece s najrôznejšími terapeutmi, liečiteľmi, šamanmi a duchovnými učiteľmi. Bežný človek, ktorý sa začal zaujímať o veci medzi nebom a zemou, sa môže v tak širokej ponuke cítiť stratený – a niet divu. Môžete poradiť nejaké základné kritériá, podľa ktorých by sa mal pri výbere riadiť?
Vládcem této civilizace se stal satan neboli peníze. U kterého léčitele jsou peníze hlavním hybatelem léčitelské činnosti, je pod jeho vlivem. Chce umřít „jako bohatý“. Na druhé straně i léčitelé musí být z něčeho živi. Věnují přece čas, který by mohli věnovat tvorbě hodnot a tím si získávat živobytí. Kritériem hodnoty léčitelů jsou proto podle mne finanční přiměřenost a duchovní zakotvení. 

7.      Pomáhate desiatky rokov. Absolvovali ste množstvo prednášok a stretnutí. Ale asi najviac ľudí Vás pozná skrze internetové články, ktoré sa šíria prirodzenou cestou – ľudia si ich navzájom odporúčajú. Sú aj niekde sústredené, dajú sa nájsť na jednom mieste?
Máme vlastní zájmové stránky Agape Brno a 101 nejzajímavějších článků z Phoenixu jsou obsaženy v knize „Myšlenky z popela Phoenixu“, k dostání na obj. tamtéž. (info@agapebrno.cz) Mnoho přednášek a soustředění je nahráno za kazetách, které jsou k dostání tamtéž.

8.      Plánujete niečo nové v najbližšej dobe? Toto je tá pravá chvíľa na pozvanie pre tých, ktorí hľadajú...
Mělo by být setkání v Deštném 6 až 8.5, organizované panem Vrbou 494 668 377. Možná přednáška v Brně, viz. Agape Brno.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme ešte veľa síl pri Vašej záslužnej práci.
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 5 (18 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.