Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Zdeněk Majzlík - Zamyšlení nad pořadem Reportéři ČT ze dne 16.7.2012

Přiznám se, že po skončení reportáže jsem měl drobet zaražený dech. Ti zainteresovaní se totiž dělili na dvě skupiny. Zástupci jedné skupiny hovořili o problémech nemocných, kteří tuto kytku musí pěstovat a užívat, protože za ni neexistuje náhrada. Vysvětlovali, že si tuto kytku mohou a pěstují skutečně jen za pár korun a že to, co si vypěstují, jim skutečně velmi výrazně pomáhá. Tuto problematiku velmi dobře znám z vlastní zkušenosti se zdravotními problémy mojí dcery a jejich řešením právě užíváním této byliny.
Velmi zajímavé ale bylo sledovat zástupce té druhé skupiny. Ta jejich úžasná radost z toho, že se jim podařilo prosadit variantu, kdy oni, jako tlupa nenažraných hyen, budou nyní moci zcela beztrestně, ba naopak pod záštitou jimi připraveného zákona, rvát z nemocných a bezmocných lidí jejich poslední peníze, cpát si je do vlastních kapes a ještě budou moci do světa vykřikovat, jak oni chtějí jen pomáhat.
Pan Langer se přímo tetelil, když tyto nemocné zahrnul do kategorie zločinců, které je potřeba zadupat do země. A toto zadupávání bezmocných nazýval státní regulací.
Pan Frydrych nám vysvětlil, že v ČR se tajně ročně vypěstuje 22 až 25 tun konopí a že 70 až 100 tisíc lidí má s tímto konopím problémy. Již ovšem neřekl, jaké to ty problémy jsou. Je snad problémem to, že moje dcera se vykouřením jediného jointu zbaví na několik hodin křečí? Nebo je snad problémem to, že se ta paní z reportáže přimícháním lžíce drceného konopí do jogurtu a zbaví záchvatu migreny? Je pro pana důstojníka Frydrycha problémem to, že si lidé pomocí konopí zmírňují následky chemoterapíe při léčbě rakoviny? Nebo je pro tohoto oprýmkovaného pána problémem, že se jiní lidé pomocí této byliny zbavují napětí, důsledků Parkinsonovy nemoci, Krohnovy nemoci, rakoviny a já nevím čeho ještě?
Je mi jasné, že pokud by toto ode mne pan Frydrich slyšel, tak by opět velmi pohoršeně vyvalil oči a tvrdil by, že to ne, tyto on nemyslí, on že myslí ty, kteří si zapálí jointa pro svou pohodu. A není snad, pane Frydrychu i toto zvrácenost? Vám nevadí, že se statisíce lidí denně zpíjejí do němoty alkoholem či si prouzují plíce rakovinotvorným nikotinem, ale vykouření konopí je pro vás problém?
Úžasné pak bylo poslouchat předsedkyni naší Poslanecké sněmovny, paní Němcovou. S výrazem všeznalého poloboha hovořícího ke stádu neznalých blbů nám sdělila, že ona se v žádném případě nemíní zamýšlet nad tím, proč v některých zemích EÚ a světa si mohou lidé pro svou léčbu pěstovat konopí pro svou potřebu. Pro ni je důležité, že existuje úmluva o omamných látkách z roku 1961 a tím to hasne. To, že tato úmluva byla přijata jen kvůli tomu, aby se bosům farmaceutických firem nesnižovali pohádkové příjmy z prodeje návykových a nebezpečných léků, to ji již nezajímá.
A korunu tomu všemu nasadil pan doktor Tomáš Zima. Ten prostě s toužebným úsměvem očekávaných příštích kšeftů prohlásil: „ Každá věc je business.“ Ano, pane doktore, ale ani ten kšeft by se neměl měnit ve zlodějnu a ti kšeftující by se neměli měnit v morální prasata. A to, co je dnes presentováno jako Parlamentem České republiky navrhované řešení zavedení léčebného konopí do léčebného systému není nic jiného, než zrůdné svinstvo amorálních politických, farmaceutických a lékařských skupin.
Několikrát jsem napsal, že souhlasím a vítám to, aby léčebné konopí bylo dodáváno i do lékáren, kde by si je lidé, kteří je potřebují kvůli svému zdraví, mohli za dostupnou cenu koupit. Stále totiž jsou lidé, kteří nemají možnost si své konopí vypěstovat sami. Znovu říkám – za dostupnou cenu.
Moje dcera denně spotřebuje 5 g sušeného konopí. Její invalidní důchod je něco přes 7.000 Kč. Kolik z toho může denně dávat do nákupu této byliny v lékárně? Zamyslete se nad tím, prosím. Já jí její celoroční dávku vypěstuji za 300 Kč. Tento stát ale za totéž množství po ní chce 450.000.- Kč.
Co to je za zrůdy, která s něčím takovým zcela veřejně a zcela bezostyšně vystoupí v televizi?
Všichni bychom měli mít na paměti, které politické strany se v tomto svinstvu angažují. Je to hlavně ODS a TOP09. Toto jsou ti, kteří kšeft povýšili nad jakoukoliv lidskost.
Zároveň bychom se ale měli zajímat i o to, jaký názor na tuto problematiku mají nejvyšší činitelé ostatních politických stran. Je totiž zajímavé, že z jejich táborů není slyšet vůbec nic. Proto jsem se rozhodl, že napíši lídrům všech ostatních politických stran našeho Parlamentu a na jejich názor se zeptám. Jejich odpovědi zveřejním. Já myslím, že i toto by mohlo být vodítkem pro to, koho volit a koho ne.
Ve vládě a v parlamentu každého demokratického státu by měli být pouze lidé, kteří skutečně chtějí ten který stát spravovat rozumě, spravedlivě a lidsky. Supi a hyeny tam nepatří.
Na Vás, kteří jste tento můj dopis přečetli až sem, se obracím s prosbou – prosím, pošlete jej svým přátelům a známým, ať i oni se nad touto problematikou zamyslí. Dnes vláda a Parlament tohoto státu si brousí zuby na obrovskou skupinu nemocných a bezmocných lidí. Zítra nám zdaní vzduch, který dýcháme a pozítří budou v plynových komorách likvidovat ty, o kterých budou přesvědčeni, že jim již nic nepřinášejí.
Jeden náš velký herec v jedné nádherné pohádce říká: „Dnes jim beru sůl a zítra jim budu holit hlavy“. Pak se zarazí a vykřikne „co to říkám?!!!“
Víte, to byla pohádka a ten král se nad svou hloupostí zarazil. Vládci a zákonodárci této země se ale nad žádnou hloupostí, ani nad žádným svým zločinem, nezarážejí a zarážet nebudou.


 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 4,9 (15 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.