Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

První zkušenosti s čajem Emanace

   Když se tedy objevila novinka čajů Emanace (nabídka z časopisu Phoenix) se šokujícím složením kurkumy a pepře, neodolal jsem „vyzkoušet to“. A což teprve když tato kombinace, zelený čaj, kurkuma a pepř má mít zesílené preventivní ba dokonce léčebné účinky na nádorová onemocnění. Po uvaření a ochutnání jsem byl překvapen příjemně pikantní chutí ve srovnání se zeleným i černým čajem. Nejzajímavější na tom bylo, že si tento čaj vůbec nevyžaduje přislazení cukrem, ba dokonce mi po něm méně chutná. Při mém zápase s kaloriemi a chutí na sladké vnímám tuto okolnost pro jakýkoliv nápoj jako velkou přednost.
   Při přípravě je důležité naučit se přesně „trefit“ koncentraci. Aby výsledný nápoj byl pikantně aromatický, ale nedráždivý. Po chvíli popíjení při práci jsem náhle zjistil, že se mi ztratila i prakticky stálá chuť na jídlo. Pro někoho to může být vada, ale pro mne, kterému chutná vše a nezdravě jí od rána do večera, je to přímo dar.
   Poté, co jsem zjistil, že „se to dá pít“ a navíc má čaj mít pozitivní zdravotní účinky, rozhodl jsem se je prověřit na Oberonu, a to přímo na sobě. Tento pomocný diagnostický přístroj mi totiž již několik let ukazuje, že se mi „přibližuje“ nádorové bujení v pořadí závažnosti: na plicích, slinivce, žaludku a prostatě. Tak jsem jednoduše dal čaj do měřící misky Oberonu a porovnal entropická (pravděpodobnostní) „čísla přiblížení“ bujení na těchto orgánech. A překvapení bylo na mé straně. Čísla „vzdálenosti nádoru“ se zvětšily o 0,2, jednou dokonce o 0,6 příslušné stupnice.   
   Převedeno do srozumitelné řeči, čaj jakoby oddálil vznik bujení o jeden nebo dva roky. Uvážil jsem, že to sice není zázrak, ale je to docela zajímavé pro uvedení do jídelníčku, správněji řečeno „pitelníčku“. A tak jsem veden touhou po zdravější výživě zrušil jednu kávu a nahradil ji Emanací. Po několika týdnech vnímám tuto změnu tak dobře, že uvažuji o takřka úplném odstranění pití mnoha káv a jejich náhradu čajem Emanace.
Josef Staněk
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 4,4 (9 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.