Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Ptačí chřipka očima ezoterika

Současní konzumenti tělesných slastí nechtějí slyšet, že se vinou svého způsobu života a zacházením se zvířaty pomalu oddělili od přirozenosti, tj. od Řádu. Tím se však nezadržitelně v neviditelné straně stvoření, tzv. transcendentní dimenzi, hromadí energie zpětné reakce, karmická masa "šedé hmoty". Ta musí být k odstranění skrytého napětí a tím obnovení Řádu "vybita" něčím, co člověk vnímá jako nepříjemné. "Váha" této šedé karmické hmoty v současnosti nenápadně způsobuje dvojí změnu. První se projevuje jako oslabování životaschopnosti nepřirozeně chovaných zvířat, druhá se vynořuje na povrch ve formě snížené vitality a odolnosti od přírody odtrženého, tzv. civilizovaného člověka. Praktické důsledky registrují biologové v podobě jevu, kdy se pro civilizovaného člověka a jím chovaná zvířata dříve nepatogenní zárodky stávají podmíněně patogenními a podmíněně patogenní obligátně patogenními. Kdysi zcela neškodné "bacily" mohou nyní za určitých okolností zapříčinit vznik různých onemocnění a také množství patogenních zárodků, potřebných k vypuknutí nemoci, je dnes nesrovnatelně menší než tomu bylo dříve. Průběh infekčních nemocí je proto oproti dřívějšku mnohem těžší a komplikovanější. Tento velmi nebezpečný trend je překrýván nepochybnými pokroky hygieny, epidemiologie a medicíny vůbec. Přesto se v důsledku všech těchto nenápadných změn postupně vytváří napětí, jež hrozí vypuknutím katastrofy ve formě pandemie, jakmile by tento skrytý vývoj zastihl epidemiologii a medicínu nepřipravené. To je i problém možné mutace viru ptačí chřipky, která má u člověka velmi fatální průběh; celou situaci navíc komplikuje fakt, že pohyb ptáků je absolutně nekontrolovatelný. Šíření této nemoci v lidské populaci může tedy snadno získat lavinovitý charakter. Epidemiologové dospěli v tomto směru k následujícímu závěru: současná světová nákazová situace hrozí výbuchem pandemie s fatálními následky pro všechny obory lidské činnosti. Jeví se vysoce reálným, že zmutovaný virus jako původce morové rány 21. století ohrozí nejen světové hospodářství, ale existenci celých národů.

Konzumní život skrývá propast zhoubné nevědomostí
Civilizací degenerovaný člověk, jenž dávno ztratil dar intuice jako projevu své duchovnosti, denně stresovaný starostmi typu "kde je možné něco urvat snadno a rychle", o nebezpečí a jeho možných následcích nechce nic slyšet. Žije si totiž pohodlným, konzumním stylem životem, jenž kolem něj vytváří jakýsi kruh bezpečí. Jde však o bezpečí pouze zdánlivé, založené spíše na falešných domněnkách a vlastních přáních. A tak se tento člověk již z principu žádných epidemií neobává, neboť viry, které je způsobují, jsou naštěstí daleko od nás, až v jakési neznámé divočině. Z tohoto omylu jej však rychle může vyvést fakt, že zmíněný virus byl zjištěn také již u ptáků v zemích Evropské unie. Druhá část domnělého sebevědomí konzumentů vychází z přehnaně optimistických náhledů typu: "Přežili jsme Hongkongskou chřipku, přežijeme ptačí. Jen si poležíme." Omyl! Ilustruji jej na zvířatech. Pamětníci si pamatují, jak se překonávala virová slintavková vlna u dobytka za první republiky. Když dobytek onemocněl slintavkou, od prvního nakaženého kusu dobytka se tato nákaza přenesla víchem slámy na všechny ostatní v obci, aby onemocnění proběhlo současně. Přežilo 90% zvířat, která již získala trvalou imunitu. Při pomoci nemocným sérováním přežilo 99% nemocných krav. Jak však vypadal průběh nemoci při epidemii ve velkochovech za "socializmu"? To muselo být utajeno. Nepřirozeně chovaný "kravínový brojler" totiž uhynul na tentýž virus z 90% !!! Léčba neměla šanci. Zvířata se stala zchoulostivělými a tím zcela neodolnými. Proto analogické srovnávání s následky španělské chřipky z roku 1918 je naprosto neoprávněné. Vitalita městských lidí poklesla. Stejná epidemie by bez ohledu na vyšší lékařskou péči měla nedozírně horší následky, podobné spíše středověkému moru, který byl, jak se ostatně ukazuje, zřejmě rovněž virového původu. Tehdy umřela třetina obyvatel Evropy! Nevitální populace, nahromadění osob v jednom místě, zranitelnost služeb a vzájemná hospodářská propojenost dává národům tzv. civilizovaného světa jedinou šanci: zvládnout situaci epidemiologicky ihned v počátku, a to všemi prostředky! Varování přišlo z Číny, kde trochu zaváhali s respiračním onemocněním SARS, jež je naštěstí málo infekční, a následně museli sáhnou k drastickým prostředkům včetně trestu smrti, jinak by hrozilo zdravotní a hospodářské zhroucení země. A to je virus SARS ve srovnání s chřipkovým velmi obtížně přenosný z člověka na člověka. Je tedy zcela na místě, že se činí předběžná opatření.

Ohrožena jsou především velká města
A jak se rýsuje další vývoj? Nad mapou světa vidíme velký vír z vyskytnuvších se ohnisek, vlastně takové tornádo. Od Číny až po Rumunsko. V jeho středu je Afghanistán a Irán, země, jejichž lidé jsou vitální a kam vliv Západu nesahá. To předurčuje děj. Zde je vysoká pravděpodobnost současné infekce člověka ptačím a chřipkovým virem současně a při odolnosti místních přírodních lidí je pravděpodobné i přežití a mutace. Zde začne šíření, které se v místě nebude jevit zase tolik smrtící. Ovšem jen do té doby, dokud nezasáhne města. K tomu přistupují dva specífické faktory. Prvním je skutečnost, že místní náčelníci nebudou chtít brát příliš na vědomí rady "satanského" Západu. Druhou je fakt, že ve zdejší oblasti je usazen "stařec z hor", Usáma bin Ládin a jeho Alláhovi bojovnící. Ti, poučeni historií, nepochybně vědí, že onen nejstrašnější evropský mor přišel do Benátek s uprchlíky ze střední Asie. Epidemie by teroristům poskytla tedy daleko větší zbraň, než jakou je nepraktická atomová bomba. Místo výbuchů v metrech aerosol chřipky, zejména v odletových halách ve směru do USA, aniž by kdo cokoli tušil. Jen infekt získat a ke svým věrným do Evropy dopravit!

Český národ v kalamitách paradaxně nalézá sám sebe
A nyní k situaci v České republice. Je nejlepší z Evropy pro svou národní vlastnost - vytrénovanost Čechů pro případ kalamity a smysl pro kolektiv. (Žádný jiný evropský národ nezažil onu neblaze proslulou internacionální "pomoc" 600 tisíc vojáků, kteří v nocí přepadli naši zemi.) Dokonce lze škodolibě řící, že hlavní masa Čechů, dokonce i sledovači VyVolených, nalézá svoji příčetnost až v "kalamitách". Jako by se nějakým zázrakem impulsy duchovního vedení národa staly náhle slyšitelnými i pro ty, kteří je předtím nevnímali. Rovněž kvalifikovanost epidemiologů je na úrovni, se kterou jsme schopni situací zvládnout.

Na tomto místě si neodpustím jednu lehce ironizující poznámku: Stalo se v zemích Evropské unie, že z jednoho ohniska slintavky vzešly další stovky ohnisek, přičemž u nás nikdy žádná následná ohniska nebyla. A za zmínku stojí i to, jak evropští odborníci "úspěšně omezili" nemoc šílených krav na "pouhé statisíce" kusů snížením teploty v destruktorech kafilérií ze 130 na 110 stupňů. K něčemu podobnému u nás nikdy nedošlo. Přesto k nám však veterinární epidemiologové ze zemí Evropské unie pravidelně dojíždějí na kontroly.

Jediným nákazovým nebezpečím jsou u nás "liberálové", kteří by mohli v situaci ohrožení brojit proti omezování osobních svobod ruku v ruce s necivilizovanými ostrůvky obyvatel, proslulých nyní žloutenkovými epidemiemi. Pro řadového občana tedy z dané situace jasně vyplývá: exotické dovolené přenechat zbohatlíkům a řídit se přesně pokyny epidemiologů.

Epidemii je třeba bránit se i duchovními prostředky
V případě, že by epidemie u nás přece jen vypukla, platí pro duchovního člověka kromě obecných pokynů ještě další, jež mu umožní přežít i ohrožení a přímou nákazu virem:

  • Protože strach je silný biologický stresor, činí člověka ještě více náchylným k jakékoliv nemoci. Proto je lepší přenechat jej těm, kteří věří v "nic", tj. ateistům a panikářům.
  • Je třeba posílit odolnost těla správnou životosprávou a doplňkovou výživou vitamíny a bylinami, jež podporují odolnost vůči infekcím obecně. Jsou to vitamíny A, C, biotin a antihomocysteinové B 12, pyridoxin, kyselina listová. Dále bioflavonoidya přírodní antioxidanty. Z bylin poté echinacea, česnek, cibule, křen, ženšen, propolis a další. Vše v předem zhotovených přípravcích, podaných až v okamžiku ohrožení.
  • V případě karantény a nemoci je nutné se přesně a klidně řídit konkrétními karanténními a léčebnými pokyny lékařů.
  • Pokud propukne samotné onemocnění, doporučuji využít energii vlastního ducha prostřednictvím meditace na životadárné světlo (Boha) k posílení vitality těla. Schopnosti této energie jsou takové, že zajišťují stoprocentní přežití. Možnosti převodu energie ducha na tělo si každý snadno představí např. v souvislosti s tolik diskutovaným jevem, kdy se bosou nohou přechází přes žhavé uhlíky, aniž by došlo ke vzniku spálenin. Zde podlehne ten, kdo ztratí víru. Čím se kdo lépe nastaví vnitřně na Zdroj života, tím výrazněji posílí svou vlastní vitalitu. Ten, kdo přežije, poté uskuteční přerod z bytosti věřící na bytost vědoucí.

Josef Staněk
časopis Phoenix 12/2005


Hodnocení
Aktuální hodnocení: 4,8 (5 návštěvníků)
Štítky: civilizace, léčení nemocí
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.