Cykloturistické fórum

Search forums: 

Pokročilé hledání
Kola a technika, vybavení Vše o kolech a vybavení na cestách.
Cykloturistika > Kola a technika, vybavení > přeprava kola do zahraničí Zobrazit módy:  
User avatar
Top member
Top member
Iva - 16.02.2011 23:09:05
   
přeprava kola do zahraničí
Srdečně zdravím pane Červený. Na stránkách Agape se teprve rozkoukávám a vůbec jsem netušila, že je tady taky sekce cykloturistika, což mě velmi potěšilo, protože kolo mám moc ráda a tenhle způsob cestování a poznávání mi přijde naprosto dokonalý. Myslím tím hlavně "toulání se" na kole s "plnou polní".........Na kole jezdím ráda už od dětství - jezdila jsem i v dobách, kdy to ještě nebylo zrovna v módě a kdy nebylo po ruce nic jiného než stará dobrá Ukrajina .........nebylo to tak dokonalé jako teď, ale sloužila stejně dobře. Je pravda, že to šlo občas do kopce trochu ztuha - chyběly přehazovačky a spol., ale mělo to své kouzlo a  ty cesty s kolem tenkrát byly stejně krásné jako dneska - prostě na kolo já nedám dopustit - je to pro mě naprosto dokonalý a bezkonkurenční dopravní prostředek. Tak mě potěšilo, že je tady na těch stránkách ta cykloturistika, objevila jsem tady i Vaše články z cest, které si musím přečíst a na které se už těším.............
Ráda bych se Vás teď na něco zeptala. Určitě máte hodně zkušeností s přepravou kola při cestování do zahraničí. Zvažujeme letos cestu buď jižní Francie nebo severní Španělsko. Cestovky necháváme jako poslední nouzovou variantu (když bude nejhůř, ale snad nebude) - radši máme svobodné toulání se na kole, s možností organizovat si čas po svém, zastavit tam, kde to člověka osloví, bez nutnosti hlídat čas a trávit ho i na místech, kde vlastně nechceme......Řešíme, jak nejsnáze přepravit kolo tam, kam potřebujeme. Známe např. cestovku JENDA, která zajišťuje kyvadlovou přepravu autobusem tam a zpět do zahraničí s kolem např. jeden víkend cesta tam a za týden či čtrnáct dní zpět a mezitím si člověk cestuje po svém - bohužel tahle cestovka nepřepravuje naším směrem. Tak jen jestli nevíte náhodou o něčem podobném směr Francie nebo to Španělsko - jak jsem psala. S normální linkou jsme nepochodili - kola nám nechtějí vzít. Zvažujeme i letadlo, ale jednak máme trochu obavy o kola  a pak se nám nechce platit zbytečně moc za kolo navíc. Máte nějakou oblíbenou leteckou společnost - kde to vyjde s kolem jakž takž levně a je to bez problémů? Případně osvědčilo se Vám to kolo letecky přepravovat ve vaku nebo v krabici a jak to řešíte s vakem příp. krabicí během putování do odletu zpět. Necháváte někde v úschově? Vy jste takový zkušený cestovatel - tak kdyby jste měl chvilku - budu Vám moc vděčná za jakoukoli informaci. Předem moc díky. A přeji spoustu hezkých zážitků z cyklocest.

User avatar
Site admin
Site admin
tonda - 17.02.2011 12:46:09
   
RE:přeprava kola do zahraničí
Milá Ivo, děkuji za milý dopis, nevím však, jestli vám poradím. Pokud bych zkoušel cestovku, mrkl bych se na brněnskou cestovní kancelář Kudrna, jestli náhodou nepojedou ve stejný termín stejným směrem. Kdyby by měli v autobuse volná místa, určitě Vás s sebou vezmou i s koly.
Letadla jsou docela drahá a vůbec se nedá předem říci, která společnost bere kola zdarma a která ne. Vždy totiž záleží na individuální letence, ke které je až poté vhodné se ptát na přepravu kol. Nejvhodnější jsou přímo přepravní tašky na kola, na ty se pak ale musí najít vhodná úschova, za kterou se navíc i platí. Lepenkové krabice od kol jsou vhodné tím, že je na letišti vyhodíte, ale na druhé straně je pak musíte před odletem shánět nové. V Evropě však není problém před odletem nají kdekoliv cykloobchod, kde Vám krabici zdarma věnují.
Kdybych osobně jel do Francie nebo Španělska a byli bychom minimálně dva, zcela jistě bych volil přepravu vlastním autem, neboť je to pohodlnější a náklady stejné jako složité přepravy jinými dopravními prostředky.
Já se např. chystám se v červnu na Korsiku a asi pojedeme ve třech lidech a neuvažoval bych nad ničím jiném než autem.
Přeji Vám spoustu krásných prožitků a mnoho inspirujících kilometrů na kole.

User avatar
Top member
Top member
Iva - 17.02.2011 16:29:05
   
RE:přeprava kola do zahraničí
Moc Vám Tondo děkuji. S tím Kudrnou to můžeme zkusit, jen je to vlastně o tom do poslední chvíle to ponechat náhodě. Asi nám dopředu nikdo nezaručí, že v uvedeném termínu tam v autobuse budou nějaká volná neobsazená místa. Myslím, že zájezdy se obsazují do poslední chvíle.  S tím letadlem jsme si mysleli, že by to nemuselo vyjít zas tak draho, když se najde šikovná letenka a objedná se to hodně dopředu, ale s těmi koly asi budou letecky stejně problémy. Pojedeme asi 2-4. Je dost pravděpodobné, že dojde na Vaši radu jet autem, i když se nám do toho moc nechtělo - jednak protože pokud by nastala varianta, že pojedeme 2 - tak by to byl pro přítele docela zápřah - takovou dálku odřídit sám......(já bohužel můžu pomoc snad jen tím, že se nebudu plést do řízení (od 18 co mám řidičský průkaz nejezdím a tak bych si možnát troufla snad jedině na  nějakou hodně širokou polní cestu po které nic nejezdí  (a to asi nebude ta nejvhodnější varianta na jih Francie) -a pak se nám do toho nechtělo zase kvůli starostem co s autem tam v místě ? Kde ho nechat těch 14 dní? Připadalo nám, že kdyby nás tam někdo s kolem dopravil - ať už autobusem nebo letecky bylo by to všechno bez starostí. No uvidíme, třeba nás nakonec pojede víc a dáme na Vaši radu s tím autem. Anebo nám dojde trpělivost pořád něco marně hledat a shánět a zařizovat a vyrazíme na kole tradičně u nás - kochat se krásami naší vlasti (taky jich není málo). Vám každopádně moc děkuji za užitečné informace a přeji ať se Vám Korsika vydaří...........a nejen Korsika.    

User avatar
Host
bags - 04.06.2022 8:01:15
   
RE:přeprava kola do zahraničí

espurse

Ysl replica handbags. ysl replica bags china, cheap fake ysl bag for sale online buy. ysl clutch bag replica uk. ysl fake bag uk. yves saint laurent bags. luxury replica purses
Many women are spotting replica handbags, and top on the list are the Louis Vuitton replicas. Louis Vuitton is a classic brand of luxury wholesale replica purses there.

Hermes replica bags · hermes replica bags for sale · hermes replica sale · hermes replica bags cheap · hermes knockoff bags espurse.ru/Handbag-168.html purchase, I've rounded up the iconic options that will definitely suit you.

Want a crocheted or knitted style espurse.ru/blog/blog_1.htm Looking for the best Replica bags in the world? Buy now Accuracy fake Handbags for the best price on Perfect High Quality Replica cheap purse Purse Princess: Replica Louis Vuitton Monogram Artsy MM for Trade High Quality Replica handbags in 2022 | Louis vuitton, Fake designer bags, Bags


1

Login

© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.