Cykloturistické fórum

Search forums: 

Pokročilé hledání
Kola a technika, vybavení Vše o kolech a vybavení na cestách.
Přihlásit k příspěvku
User avatar
Iva - (16.02.2011 23:09:05)
přeprava kola do zahraničí
Srdečně zdravím pane Červený. Na stránkách Agape se teprve rozkoukávám a vůbec jsem netušila, že je tady taky sekce cykloturistika, což mě velmi potěšilo, protože kolo mám moc ráda a tenhle způsob cestování a poznávání mi přijde naprosto dokonalý. Myslím tím hlavně "toulání se" na kole s "plnou polní".........Na kole jezdím ráda už od dětství - jezdila jsem i v dobách, kdy to ještě nebylo zrovna v módě a kdy nebylo po ruce nic jiného než stará dobrá Ukrajina .........nebylo to tak dokonalé jako teď, ale sloužila stejně dobře. Je pravda, že to šlo občas do kopce trochu ztuha - chyběly přehazovačky a spol., ale mělo to své kouzlo a  ty cesty s kolem tenkrát byly stejně krásné jako dneska - prostě na kolo já nedám dopustit - je to pro mě naprosto dokonalý a bezkonkurenční dopravní prostředek. Tak mě potěšilo, že je tady na těch stránkách ta cykloturistika, objevila jsem tady i Vaše články z cest, které si musím přečíst a na které se už těším.............
Ráda bych se Vás teď na něco zeptala. Určitě máte hodně zkušeností s přepravou kola při cestování do zahraničí. Zvažujeme letos cestu buď jižní Francie nebo severní Španělsko. Cestovky necháváme jako poslední nouzovou variantu (když bude nejhůř, ale snad nebude) - radši máme svobodné toulání se na kole, s možností organizovat si čas po svém, zastavit tam, kde to člověka osloví, bez nutnosti hlídat čas a trávit ho i na místech, kde vlastně nechceme......Řešíme, jak nejsnáze přepravit kolo tam, kam potřebujeme. Známe např. cestovku JENDA, která zajišťuje kyvadlovou přepravu autobusem tam a zpět do zahraničí s kolem např. jeden víkend cesta tam a za týden či čtrnáct dní zpět a mezitím si člověk cestuje po svém - bohužel tahle cestovka nepřepravuje naším směrem. Tak jen jestli nevíte náhodou o něčem podobném směr Francie nebo to Španělsko - jak jsem psala. S normální linkou jsme nepochodili - kola nám nechtějí vzít. Zvažujeme i letadlo, ale jednak máme trochu obavy o kola  a pak se nám nechce platit zbytečně moc za kolo navíc. Máte nějakou oblíbenou leteckou společnost - kde to vyjde s kolem jakž takž levně a je to bez problémů? Případně osvědčilo se Vám to kolo letecky přepravovat ve vaku nebo v krabici a jak to řešíte s vakem příp. krabicí během putování do odletu zpět. Necháváte někde v úschově? Vy jste takový zkušený cestovatel - tak kdyby jste měl chvilku - budu Vám moc vděčná za jakoukoli informaci. Předem moc díky. A přeji spoustu hezkých zážitků z cyklocest.

Login

© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.