Cykloturistické fórum

Search forums: 

Pokročilé hledání
Kola a technika, vybavení Vše o kolech a vybavení na cestách.
Přihlásit k příspěvku
User avatar
tonda - (30.03.2009 21:42:47)
RE:Stan
Martine, díky za zprávu, jsem rád, že se mé povídání někomu líbilo. Co se týká tvé otázky, tak stan je na cykloputování (stejně jako spacák) hodně důležitá věc, i když je fakt, že jsem zažil cesty, kdy jsem ho ani jednou nestavěl. Např. loni v indickém Radjastanu jsem vždy našel dobré a levné ubytovaní, i letos v Etiopii jsme ani jednou stan nepotřebovali.
Stan musí splňovat několik důležitých kritérií:
- nízká váha (pod 2 kg),
- dvouplášťové provedení, které za prvé lépe uchrání před deštěm a za druhé se dá použít ve velkém vedru jen vnitřní část jako moskytiéra
- samonosná konstrukce, aby v případě nutnosti se dal stan postavit bez použití kolíků i na betoně
Podobný stan jsem hledal několik let a až v loňském roce jsem ho našel u italské firmy Ferrino, která má zastoupení i v Čechách. Jsem s ním maximálně spokojený.
Kdysi jsem měl superspeciální stan, který jsem koupil čirou náhodou jako vývojový typ - postavený byl asi za 20 sekund a složený jen o několik více. Byl konstruován na principu deštníku a vyhodil jsem ho až tehdy, když mi na něm v Laosu prožrali mravenci podlážku. Sice jsem ho pak nechával opravit, ale už to nebylo ono. Nevím proč, ale už tento systém nikdo nevyrábí. Záviděli mi ho naprosto všichni cyklisté, kteří zahlédli, jak jsem ho stavěl. Hlavně Američani a Australáci z něho byli vždy úplně paf.

Login

© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.